• mark49087

Only Fans - Only Netjes...

Updated: Nov 5, 2021

Sexy platform OnlyFans maaktt bekend dat zij geen sexueel explicite content meer toestaan. Niet omdat het platform dat wil, maar omdat MasterCard (en mogelijk andere betaal-providers) dit eisen. Pas je platform aan of je raakt je omzet kwijt!

Dit is slecht nieuws voor Net-neutrality, maar ook voor de vrije samenleving. Natuurlijk is sexueel misbruik of uitbuiting iets dat bestreden moet worden, maar het platform OnlyFans is daar ook niet voor bedoeld, of bedoeld geweest. Hetzelfde geldt voor sites als Chaturbate. Don't shoot the messenger! En dat gebeurt nu wel.


MasterCard en andere "main stream" betaalproviders lijken te gaan bepalen wat er wel en niet mag op Internet. Slechte ontwikkeling! Zoals we naast de main-stream media ook alternatieve media te zien krijgen, wordt het hoog tijd dat er ook alternatieve banken en betaalproviders gaan komen. Crypto of niet, als het maar laagdrempelig is. Ik zeg: Business Opportunity!!


Update: OnlyFans heeft de keutel ingetrokken, waarschijnlijk gestuurd door het groot aantal performers dat richting andere platforms vertrok. MasterCard heeft nog steeds een dikke vinger (pun intended) in de pap, getuige dit bericht van Vice.

4 views0 comments

Recent Posts

See All